Šumavské Bylinné Kitl 500 ml
Šumavské Bylinné Kitl je tradiční digestiv. Vyrábí se z
červeného révového vína a 12 bylin typických pro pohoří Šumavy. Pije se v
malých dávkách po jídle, hořčiny obsažené v bylinách pomáhají sekreci
žaludečních šťáv a tím lépe trávit. Obsah alkoholu se pohybuje okolo 11%
obj.
Šumavské Bylinné – digestiv pro dobré trávení
Tradiční žaludeční vinný nápoj, které je nejlepší popíjet jako
digestiv po dobrém jídle. Hořčiny obsažené v bylinách podporují
vylučování žaludečních šťáv a pomáhají tak lépe trávit.
Vyrábí se z červeného révového vína a tajné směsi 12 bylin typických pro pohoří Šumavy.
Výrobek má 6 různých motivů přední etikety, nicméně obsah láhve je
stejný. V každém kartonu se nachází 6 lahví a každá má jiný z těchto
motivů:
- Boubínský prales
- Jezero Laka
- Šumavské slatě
- Schwarzenberský plavební kanál
- Luzný od Březníku
- Partie na Vydře
Jak Šumavské Bylinné nejlépe užívat?
- po jídle pro dobré trávení
- doporučená dávka je 100ml
- nejlépe chutná vychlazené na teplotu 10-12°C
Na zadní etiketě jsou rysky pro přesné odměření.
Z historie Šumavského Bylinného
- tradiční značka vyráběná před rokem 1989 ve Vimperku
- dnešní receptura se původní recepturou inspirovala a vylepšila ji
- nedolihováváme
- používáme révové víno místo tehdy používaného vína maltózového (víno z ječného sladu)
- používáme 12 bylin, jimiž nahrazujeme původních, často exotických 22 bylin
Ano, dnešní vinný nápoj Šumavské Bylinné je jiné než tehdy, ale věříme že lepší.
Proč Šumavské Bylinné děláme?
Často se nás lidé ptali, zda kromě Šláftruňku nemáme i Šumavské
Bylinné. Dlouho jsme váhali – máme fabriku v Jablonci a jen kvůli
jednomu výrobku se jí na Šumavě stavět nevyplatí. Můžeme "legendární"
Šumavské vyrábět v Jablonci nad Nisou?
Nakonec jsme se rozhodli, že ano, ale snažíme se Šumavu mít v naší
mysli i srdcích a vyrábět ho, jak nejlépe umíme. Nakupujeme bylinky z
jihu Čech a více, než kdokoliv jiný, dbáme na čistotu a provázanost
našich etiket se Šumavou.
Užívání: skleničku 100 ml denně po jídle.
Složení: révové víno červené, cukr, výtažky z bylin,
zahušťovadlo: arabská gume z výronku stromu Acacia, konzervant: sorban
draselný, antioxidant: oxid siřičitý.
Skladujte v chladnu a temnu. Bylinné výtažky sedimentují, případný
zákal není na závadu a podtrhuje přírodní charakter produktu. Podávejte
chlazené. Po otevření uchovejte při teplotě do 10 C a spotřebujte do 5
dnů. Baleno v ochranné atmosféře dusíku.
Ostatní informace: aromatizovaný vinný nápoj
Alergeny: oxid siřičitý