Probiotika jsou velmi zásadní pro naší střevní mikroflóru,
která je zodpovědná za naši imunitu, boj s viry, baktériemi a schopnost
samoopravovat degenerativní procesy v našem těle a pomáhají nám zvládat
každodenní stres. Proto by jsme měli dbát na to, abychom měli přísun
kvalitních probiotik. Nejvhodnější pro nás jsou tzv. živé
nápoje(kombucha, šťáva z kysaného zelí, tibi a gbp krystaly,
nepasterizované pivo a další) a pokrmy (jako jsou třeba jogurty, kefíry,
podmáslí, kvašené zelí a jiná kvašená zelenina atd.). Bohužel v
některých jogurtech sníte více zahušťovadel a jiných přísad než
kvalitních probiotik a které se ve velkovýrobě pomalu vytrácejí z důvodu
zrychlené výroby. Proto využijte každé příležitosti, kdy si můžete dát
kvalitní probiotikum. Přitom je to tak snadné, stačí se vratit k tomu,
co naší předci dělali postaletí.
Náš "druhý mozek" se nazývá enterický nervový systém a svůj název dostal
podle místa, kde se nachází, tedy podle střev. Jedná se o samostatný
nervový systém, který je propojený s mozkem a dává mu informace o stavu
trávicí trubice. Tvoří ho přibližně 500 milionů neuronů, které se
podobají mozkovým nervovým buňkám, což je číslo srovnatelné s počtem
neuronů v míše.
Jednou ze zásadních funkcí střev je vytváření mikroflóry,
která ovlivňuje celkovou obranyschopnost organizmu. Velká část buněk
imunitního systému se totiž nachází ve střevní sliznici. Když dojde k
narušení mikroflóry, například v důsledku nemoci nebo i její léčby
(tradičním příkladem je užívání antibiotik), je třeba povolat na pomoc
tělu přátelské bakterie - probiotika. Aby však mohla svou práci dělat
opravdu dobře, potřebují také přítomnost prebiotik, z nichž nejznámější
je vláknina.
Pro správné fungování střev a trávení je důležitá bakteriální
diverzita a rovnováha. Čím víc druhů bakterií ve střevech máme, tím víc
benefitů to přináší našemu zdraví, a naopak. Důležité samozřejmě také
je, o jaké bakterie se jedná, protože zdaleka ne všechny našemu trávení
slouží. Jak zvýšíte počet prospěšných bakterií ve střevech?
Nejjednodušší a nejúčinnější je zaměřit se na pestrou stravu bohatou na
vlákninu, vitamíny a minerály a k ní přidat prebiotika a probiotika.
Těch je na trhu velké množství. Při výběru probiotik se proto zajímejte, kolik živých bakterií je v každé dávce, jestli jsou skutečně schopné ve správnou chvíli působit na správném místě a jestli je daný výrobek pro vás vhodný s ohledem na výživová omezení (obsah lepku, laktózy apod.).
Náš sour cream startér vytváří originální svůdnou a hustou zakysanou smetanu výjimečné kvality s tradiční bohatou chutí a svěží jemnou a vyváženou nakyslou chutí.
Můžete použít nepasterizovanou nebo pasterizovanou smetanu z obchodu nebo směs smetany a mléka. Čím vyšší je tuk původní smetany, tím hustší a chutnější bude vaše zakysaná smetana.
Startér obsahuje kultury kyseliny mléčné izolované z přírodních zdrojů v ekologicky chráněných oblastech v Bulharsku, stejně jako místní, původní a originální kultury. Je plně přírodní a organický bez konzervačních látek, přísad, umělých barviv nebo příchutí. Neobsahuje žádné GMO přísady a je bez sóji a lepku.
Náš startér ze zakysané smetany je mezofilní produkt, což znamená, že jej můžete kultivovat při pokojové teplotě. Je to super snadné! Stačí přidat kulturu do smetany a máte hotovo. Není třeba ohřívat smetanu nebo ji udržovat v teple v jogurtovači, i když můžete, pokud chcete.
Jedná se o nekonečný startér zakysané smetany s živými aktivními bakteriemi, což znamená, že můžete znovu použít zakysanou smetanu z předchozí šarže a kultivovat novou šarži tak dlouho, jak budete chtít.
Složení:
Živé aktivní kultury kyseliny mléčné
Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. biovar
diacetylactis a Streptococcus Thermophilus.
Skladování:
Startovací balení zakysané smetany uložte do MRAZNIČKY.
Startovací balíčky mají 2 roky spotřební dobu. Použijte do data uvedeného na štítku.
Síla startéru
> 55 bilion CFU/g, 100% zaručená účinnost