Sour Cream/Nekonečná Zakysaná smetana - Startovací balíček

Probiotika jsou velmi zásadní pro naší střevní mikroflóru, která je zodpovědná za naši imunitu, boj s viry, baktériemi a schopnost samoopravovat degenerativní procesy v našem těle a pomáhají nám zvládat každodenní stres. Proto by jsme měli dbát na to, abychom měli přísun kvalitních probiotik. Nejvhodnější pro nás jsou tzv. živé nápoje(kombucha, šťáva z kysaného zelí, tibi a gbp krystaly, nepasterizované pivo a další) a pokrmy (jako jsou třeba jogurty, kefíry, podmáslí, kvašené zelí a jiná kvašená zelenina atd.). Bohužel v některých jogurtech sníte více zahušťovadel a jiných přísad než kvalitních probiotik a které se ve velkovýrobě pomalu vytrácejí z důvodu zrychlené výroby. Proto využijte každé příležitosti, kdy si můžete dát kvalitní probiotikum. Přitom je to tak snadné, stačí se vratit k tomu, co naší předci dělali postaletí.

Náš "druhý mozek" se nazývá enterický nervový systém a svůj název dostal podle místa, kde se nachází, tedy podle střev. Jedná se o samostatný nervový systém, který je propojený s mozkem a dává mu informace o stavu trávicí trubice. Tvoří ho přibližně 500 milionů neuronů, které se podobají mozkovým nervovým buňkám, což je číslo srovnatelné s počtem neuronů v míše.

Jednou ze zásadních funkcí střev je vytváření mikroflóry, která ovlivňuje celkovou obranyschopnost organizmu. Velká část buněk imunitního systému se totiž nachází ve střevní sliznici. Když dojde k narušení mikroflóry, například v důsledku nemoci nebo i její léčby (tradičním příkladem je užívání antibiotik), je třeba povolat na pomoc tělu přátelské bakterie - probiotika. Aby však mohla svou práci dělat opravdu dobře, potřebují také přítomnost prebiotik, z nichž nejznámější je vláknina.

Pro správné fungování střev a trávení je důležitá bakteriální diverzita a rovnováha. Čím víc druhů bakterií ve střevech máme, tím víc benefitů to přináší našemu zdraví, a naopak. Důležité samozřejmě také je, o jaké bakterie se jedná, protože zdaleka ne všechny našemu trávení slouží. Jak zvýšíte počet prospěšných bakterií ve střevech? Nejjednodušší a nejúčinnější je zaměřit se na pestrou stravu bohatou na vlákninu, vitamíny a minerály a k ní přidat prebiotika a probiotika.

Těch je na trhu velké množství. Při výběru probiotik se proto zajímejte, kolik živých bakterií je v každé dávce, jestli jsou skutečně schopné ve správnou chvíli působit na správném místě a jestli je daný výrobek pro vás vhodný s ohledem na výživová omezení (obsah lepku, laktózy apod.).

Náš sour cream startér vytváří originální svůdnou a hustou zakysanou smetanu výjimečné kvality s tradiční bohatou chutí a svěží jemnou a vyváženou nakyslou chutí.
Můžete použít nepasterizovanou nebo pasterizovanou smetanu z obchodu nebo směs smetany a mléka. Čím vyšší je tuk původní smetany, tím hustší a chutnější bude vaše zakysaná smetana.

Startér obsahuje kultury kyseliny mléčné izolované z přírodních zdrojů v ekologicky chráněných oblastech v Bulharsku, stejně jako místní, původní a originální kultury. Je plně přírodní a organický bez konzervačních látek, přísad, umělých barviv nebo příchutí. Neobsahuje žádné GMO přísady a je bez sóji a lepku.


Náš startér ze zakysané smetany je mezofilní produkt, což znamená, že jej můžete kultivovat při pokojové teplotě. Je to super snadné! Stačí přidat kulturu do smetany a máte hotovo. Není třeba ohřívat smetanu nebo ji udržovat v teple v jogurtovači, i když můžete, pokud chcete.

Jedná se o nekonečný startér zakysané smetany s živými aktivními bakteriemi, což znamená, že můžete znovu použít zakysanou smetanu z předchozí šarže a kultivovat novou šarži tak dlouho, jak budete chtít.

Složení:
Živé aktivní kultury kyseliny mléčné Lactococcus lactis subsp. cremoris, Lactococcus lactis subsp. biovar diacetylactis a Streptococcus Thermophilus.

Skladování:
Startovací balení zakysané smetany uložte do MRAZNIČKY.
Startovací balíčky mají 2 roky spotřební dobu. Použijte do data uvedeného na štítku.

Síla startéru
> 55 bilion CFU/g, 100% zaručená účinnost

180,00 Kč